Πώς λειτουργεί



Για να δεις OΛΑ τα περιεχόμενα,




πατάς στην ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ το 2007






....................

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

Οδυσσέας

Τα βόδια του Ήλιου



Συμπληγάδες



Πολυφήμου τύφλωσις



Μνηστηροφονία






Οι Σειρήνες






Ο Οδυσσέας συναντά την Πηνελόπη











Οδυσσέας -Ναυσικά



Με τον Κύκλωπα Οδυσσέας - Καλυψώ





Η Πηνελόπη στον αργαλειό


Μνηστηροφονία


Ναυσικά



Πολυφήμου τύφλωσις Πολυφύμου τύφλωσις


























Δεμένος στο κατάρτι








Ξεφεύγοντας από τη σπηλιά του Κύκλωπα






Σειρήνες






Με τον σκύλο του Ο Οδυσσέας συναντά την ΕυρύκλειαΗ Πηνελόπη στον αργαλειό της





Οδυσσέας -Ευρύκλεια Οδυσσέας


Ήταν γιος του Λαέρτη και βασιλιάς της Ιθάκης. Είχε παντρευτεί την Πηνελόπη και μαζί έκαναν τον Τηλέμαχο. Όταν γεννήθηκε ο Τηλέμαχος ο Οδυσσέας αναγκάστηκε να φύγει από την Ιθάκη για να πάει να πολεμήσει με τους Αχαιούς βασιλιάδες στην Τροία.Όταν ήρθε η ώρα να γυρίσει στην πατρίδα του τα ταξίδι ήταν δύσκολο και γεμάτο περιπέτειες.Αντιμετώπισε τέρατα και πολλές συμφορές, όμως με την εξυπνάδα του κατάφερε να τα ξεπεράσει και να γυρίσει στην πατρίδα και την οικογένειά του.(Κωνσταντινίδη Μαρία,Γ' τάξη)




Τον ονόμασαν πολυμήχανο, γιατί με την εξυπνάδα του ξεπαιρνούσε τις δυσκολείες.Έφτιαξε το Δούρειο Ίππο,κάρφωσε το μάτι του Κύκλωπα Πολύφημου, πέρασε έξυπνα από το στενο της Σκύλας και της Χάρυβδης αλλά και από τις Σειρήνες.(Ντούνη Σοφία, Γ' τάξη)





Ο πολυμήχανος Οδυσσέας ήταν έξυπνος,αφού σκέφτηκε να φτιάξει το Δούρειο 'Ιππο στην Τροία, για να την κατακτήσουν οι Αχαιοί.Σκέφτηκε να τυφλώσει τον Κύκλώπα Πολύφημο, για να γλιτώσει ο ίδιος και οι σύντροφοί του. Πέρασε πολλά εμπόδια και ήταν πολύ δυνατός.Κατέβηκε στον Άδη,πέρασε τις Σειρήνες,τη κύλα και τη Χάρυβδη και κατάφερε κάποια μέρα να φτάσει στην πατρίδα του, την Ιθάκη.
(ΚράληςΓιάννης,Γ΄τάξη)